פרוקריאייט Procreate

הקדמה

פרוקריאייט Procreate

פרוקריאייט היא כנראה אפליקציית הציור הפופולארית ביותר לאייפד. אם ציור / איור מעניין אתכם, כנראה שממנה תתחילו. הממשק שלה מהפכני בפשטות שלו בד בבד עם כמה תכונות די מתקדמות שנמצאות מוצנעות תחת מחוות ידיים.

פרוקריאייט (Procreate) היא אפליקצית ציור דיגיטילית כנראה המובילה ביותר לאייפד. האפליקציה מציעה סט רחב כל כלים ותכונות שמאפשרים לכם ליצור אמנות דיגיטלית.
האפליקציה נהנת מ-ממשק משתמש מחושב היטב המנגיש אותה לאמנים מכל הרמות. מנוע המברשות שניתן להתאמה אישית מאפשר לך ליצור מברשות משלך ולהתנסות עם טקסטורות ואפקטים שונים. בנוסף, מערכת השכבות של פרוקריאייט מתקדמת ונוחה לשימוש, ומאפשרת לך ליצור קומפוזיציות מורכבות. והכי חשוב קהילות מרובות של יוצרים לקבלת השראה וא/או תמיכה ולימוד עצמי. יש משהו שפרוקריאייט מצטיינת בו היא להכניס את הכיף לציור- כיף להשתמש בה. 

בנוסף, יש לפרוקריאייט יכולות אנימציה בסיסיות (Frame by Frame) באמצעות ממשק ויזואלי נוח שעוזר לך לצייר את הפריימים השונים כשכבות/קבוצות של שכבות.

בגדול פרוקריאייט היא אפליקציית חובה לאייפד למי שעוסק באמנות דיגיטלית ובחירה מצוינת ליצירת איורים, קומיקסים ואמנות קונספט באייפד.

גם כשעוברים לשימושים מתקדמים יותר, עדיין חוזרים לפרוקריאייט לאיור מהיר של רעיון או סקיצה.

מה נדרש כדי להשתמש באפליקצית פרוקריאייט | Procreate ?

  • אפליקצית פרוקריאייט היא אפליקציה ייעודית לאייפד (ואייפון בגרסה מוגבלת יותר). כלומר, בשביל להשתמש בה תצטרכו אייפד.
  • אפליקציית פרוקריאייט היא אפליקציה בתשלום, אך נכון למועד זה (ינואר 2023) התשלום הוא חד פעמי (ולא מנוי) בעלות די נמוכה ובטח אל מול התמורה הגדולה שהאפליקציה נותנת.
  • האפליקציה עוסקת בציור דיגיטלי על גבי המסך, כלומר, נדרש עט/עפרון דיגיטלי לשימוש מיטבי בה. המומלצים הם העפרונות של אפל עם עדיפות לעפרון מדור 2 (Applen pencil Gen2), אבל עובדת נהדר גם עם עט חלופי של לוג'יטק שנקרא Logitech Crayon שאמנם זול יותר מהעפרונות של Apple אך חסר תכונת רגישות ללחץ בעט.

נסיון אישי

התחלתי עם פרוקריאייט כי היא הכי מזמינה ופופולרית (והיא עדיין כזו, אז אם צריך רישום מהיר וספונטני אני עדיין אוהב להשתמש בה) אבל מהר מאוד מצאתי אותה מגבילה במובמנים מסוימים אז עברתי ל-Art Studio Pro שאני מאוד אוהב (מבחינת שכבות/מנוע מברשות/מורכבות מסיכות – היא תכלס מה שהיו רוצים שפוטושופ תהיה לאייפד).
יחד עם זאת, אני עדיין אוהב להתחיל יצירות ברישום מהיר בפרוקריאייט – הממשק המינימליסטי והמותאם מגע של מאפשר קנבס נוח ולא מחייב להתניע את התהליך היצירתי שלי.

תכונות

  • עבודה בשכבות
  • מסיכות
  • פילטרים
  • מגוון מברשות, מנוע יצירת מברשות ויכולת לייבא מברשות מוכנות
  • ייצוא במגוון פורמטים, כולל כקובץ עבודה PSD
  • יכולת ייצוא שכבות כפריימים בסרטון (אנימציה)
  • תמיכה בגראפיקה רסטרית

יתרונות

  • מחיר חד פעמי - לאפליקציה שכל הזמן ממשיכה להתחדש
  • קהילות ענקיות למשתמשי האפליקציה בכל מקום. לשם לימוד או השראה.
  • מאוד פשוטה ואינטואיטיבית
  • יודעת לייבא/לייצא קבצי עבודה PSD* (*עד עומק מורכבות מסוים באופן מוצלח)

חסרונות

  • Procreate היא אפליקציה לאייפד בלבד (או לאייפון בגרסה מעט יותר בסיסית). זה אומר שתצטרכו אייפד.
  • בעלת מגבלות מובנות בתוכנה מבחינת כמות שכבות ו/או גדלי עבודה.
  • למרות המגוון הרחב מאוד של מברשות - ישנם מנועי מברשות מוצלחים יותר.
  • מגבילה לתוצרי PRODUCTION בעלי חשיבות לקבצים / שכבות / מסיכות / סצינות שנדרשות לעמוד ב Non-destructive Editing
  • מסתכת בקריאת קבצי PSD מורכבים וכבדים
  • בייבוא מברשות פוטושופ יש פער באופן יישום המברשת מול מה שרגילים בפוטושופ.

עבודות לדוגמה שעשיתי בפרוקריאייט Procreate

שורה תחתונה

מחיר: 35.90 ₪ חד פעמי (נכון למאי 2021)

קישור בחנות האפליקציות

אתר המוצר לפרטים נוספים

סוף

11 מחשבות על “פרוקריאייט Procreate”

  1. אם אני רוכשת את התוכנה ויש לי אפל נייח, האם אני יכולה לעבוד דרכו עם טאבלט או לוח גרפי שמתחבר?
    (אין לי אייפד יש לי טאבלט סמסונג גלאקסי)

    1. היי ענת. אפליקציית פרוקריאייט נכון להיום (ינואר 2023) זמינה רק כאפליקציה לאייפד (ויש לה גם גירסה בסיסית יותר לאייפון).
      כלומר, אפל נייח לא יספיק כדי להנות ממנה כי היא לא קיימת עבורו (וכמו כן לא לטאבלטים אחרים מבוססי אנדרואיד או מחשבי חלונות).

  2. דוד יהל

    שלום אני מעונין לרכוש איפד 4יזה סוג ואיזו גירסה של איפד אני צריך על מנת להשתמש בתוכנה תודה

    1. היי דוד. בעקרון – כל דגם של אייפד חדש יתמוך ויכול להפעיל את פרוקריאייט (Procreate*), יש לקחת בחשבון גם רכישה של עפרון (Apple pencil דור 1 או 2) שזו עלות לא מבוטלת.
      אחרי שזה נאמר זה בעיקר תלוי בתקציב ומשם מתקדם לדרישות (גודל מסך, נפח אחסון).
      נקודת האמצע הכי קוסמת בעיניי מבחינת עלות/תועלת היא האייפד אייר (דגם אחרון – חדש). מצד אחד הוא בגודל הסטנדרטי (קצת פחות מדפדפדת a4), עם החומרה החזקה (מעבד M1) ותומך בדור השני של האפל פנסיל. מצד שני הוא הוא פחות יקר די משמעותית מהסדרה הבכירה – אייפד פרו (אייפד פרו) ללא וויתורים קשוחים מדי.

      אם התקציב מאוד לחוץ – אז אפשר להסתכל על אייפד רגיל (Ipad Airחדש, דור אחרון) –
      בגודל הוא בסדר, מבחינת המפרט חומרה הוא בסיסי יותר , אבל עדיין מספיק כדי להשתמש בתוכנה. חסרון עיקרי איתו בעיני הוא שהוא לא תומך בדור האחרון של האפל פנסיל 2 אלא רק בדור 1 – ולמרות שטכנית העפרון דור 1 עושה בערך אותה עבודה – הוא לא נטען בצורה נוחה ובגדול עולה מלא יחסית למוצר שמתקרב לגיל 10 שנים.

      אם יש דרישה למסך קטן אז יש את האייפד מיני (Ipad Mini) שכמה שהוא קטן ככה ממזר. יש קהילה מאוד הדוקה שעבורם הגודל הזה הוא אופטימלי (כמו פנקס גדול/מיני מחברת). היתרון שלו שהוא גם תומך בעפרון דור 2. החסרון שלו – שהוא עולה מחיר קרוב לאח הגדול יותר (ipad air) ולכן לא מתקיים כאן הרציונל של "קטן יותר=זול יותר).

      אם יש תקציב רב – אז בהחלט אייפד פרו (ipad pro) – תרוויח מפלצת ביצועים, מסך מדהים, רמקולים מדהימים, תמיכה בריחוף העפרון (שהוא מתחיל לקלוט אותו לא במגע אלא כשהוא קרוב למשטח, זה מאוד נוח כדי לראות את השפיץ של המברשת לפני שמציירים, וגם יש תפריטים מיוחדים שעובדים עם הריחוף הזה). אבל הוא יקר יותר.
      אם יש תקציב רב + צריכים מסך גדול – אז יש את מוצר הדגל – אייפד פרו 12" – שם המסך עוד יותר מדהים, הגודל למי שמחפש גדול יותר מפנק ביותר. החסרון – יקר.

      * – חשוב לכל דגמי האייפד – לכל דגם יש כמה אפשרויות מבחינת נפח אחסון. היות ואחסון זה לא משהו שאפשר לשדרג בהמשך הדרך (סוג של, אפשר להשתמש בכוננים חיצוניים, אבל לרמת הפשטות – זה לא אותו דבר) – חשוב מאוד לא לקחת דגם עם מעט מדי נפח אחסון (להתרחק מ64GB). 256GB זו נקודת אמצע טובה מבחינת עלות/נפח.
      אם יש תקציב – אז אפשר גם לעלות ל512GB או אפילו 1 טרה (לא בכל האייפדים הפחים הגדולים קיימים כאפשרות).

  3. שלום:) יש לי אפשרות לרכוש אייפד אייר M2 זכרון נמוך של 64GB. האם מניסיונך אוכל לעבוד עם פרו קריאייט, או שהמכשיר לא יתאים כלל?
    תודה רבה מראש 🙌🏻

    1. מוסיפה- השאלה אם למשל אשלם לתוספת זכרון בענן, זה עשוי להועיל?
      תודה!

      1. זה עשוי להועיל למצב לחוץ. אבל זה לא פותר מצב לחוץ (הקבצים שלא באייפד לא זמינים באופן מיידי, גם את תלויה באינטרנט וגם כשיש אינטרנט – את תמיד במשחק של חתול ועכבר בלהוריד קובץ, להעלות קובץ וכו'. אז כן זה מועיל, אבל עדיין מוגבל מאוד לטעמי) ולמה מלכתחילה להועיל למצב לחוץ כאשר אפשר להימנע מהמצב הלחוץ? (כן, מחיר, אנחנו רוצים זול יותר, אבל אפל ידועה לשימצה בכך שהם יודעים לנטרל את הדבר האקוטי ביותר בדגמי הבסיס ולהפוך אותם לפחות רלונטים)

    2. המכשיר יעבוד, ויפעיל את Procreate ללא בעיה.
      רק שכשמכשיר ליצירת/הפקת מדיה אתה תמצא את עצמך מהר מאוד מגיע למכסת נפח האחסון ואין איך לשדרג את זה בהמשך הדרך.
      לכן אם היית שואל על האייפד כמכשיר לפתיחת אימיילים או גלישה באינטרנט, יש שיגידו שאפשר להסתפק גם ב64GB, אבל היות והשאלה נוגעת בהקשר של יצירת מדיה באופן כללי – מומלץ נפח אחסון גדול יותר.

  4. היי, אני לא יודעת אם עוד רלוונטי כאן אבל נתקלתי בבעיה מוזרה בפרוקריאייט,ֶ כשאני צובעת שטח עם כמה גוונים מטושטשים יחד בדרך כלל זה פשוט עושה צביעה נרחבת על הכל לפי הגוונים מתחת (כשגוררים את הצבע על החלק) ועכשיו כשאני מנסה לעשות את זה זה ממש צובע לי לפי פיקסל… יש דרך לשנות את זה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה עדכונים בנושאים דומים?
אפשר להרשם ואדע לעדכן :)

הגעתם עד כאן? זה לא מובן לי מאליו. תודה!
אהבתם? שנאתם? הסכמתם או חלקתם על? כיתבו לי בתגובות למטה.
ואם ממש התחברתם, או מכירים מישהם שזה רלוונטי עבורם אז תפיצו הלאה :)

פססססט … ! 

מכאן אפשר:

להפיץ הלאה
שתפו אותי ;-)
וואצאפו אותי ;)
צייצו אותי      
לעמיתים { }       

באותו נושא

אולי יעניין אותך גם:

רוצים להכנס לעולם היצירה הדיגיטלית אבל לא מוצאים את הידיים והרגליים באפשרויות? כאן עושים סדר בדברים.
מתחרה ראויה לאילוסטרייטור ובמחיר קבוע ללא מנוי? ובכן, כן. אבל לא בעברית.
שרבוט,תכנון,עריכה ושיתוף לכל הרעיונות הגדולים שלך.
Scroll to Top
shimonsays logo

רוצה להתחבר?

אפשר ובקלות דרך הטופס המצורף, אבל אין לך ממש סיבה כי זה לא אתר מנויים.

shimonsays logo

רוצה ליצור איתי קשר?

אפשר ובקלות דרך הטופס המצורף, או לחילופין לפנות דרך אחת הרשתות: